Ne demek?

Wiki Article

Yönetmelik üste yangın merdivenlerinin hengâm ortamında medarımaişetlevsel kalmasını ve güvenlik standartlarına yaraşır olmasını kurmak karınin hizmet ve teftiş gerekliliklerini de ele kırmızıır. Yapı taşı tafsilatlar beyninde, emin ve verimkâr bir tahliye sürecini kolaylaştırmak dâhilin kupkuru tabelalar, yerinde tavzih ve engelsiz yollar bâtınin gereklilikler durum alır.

Yangın Bapsı kötü sızdırmaz özelliğe iye olması dolayısıyla yangın simultane insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Bu baplar dışarıya sağlıklı ve kolayca açılabilen binaya sahiptir.

Ekseriya yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu ivedi çıkış kapısı, akse anlarında insanoğluın yangın vadiından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak yaşamsal bir rol üstlenmektedir.

Külüstür örgülarda yapı dünyalarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (mektep, allıkışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

 Yangın merdivenleri içeriden veya dışarıdan strüktürlabilmektedir. Dışardan meydana getirilen merdivenler henüz azca maliyeti ve zemin kaybının daha azca olmasından dolayı elan çok tercih edilmektedir.

Montaj ve Hizmet: Yangın kapılarının dürüst şekilde monte edilmesi ve sistemli olarak bakımının mimarilması önemlidir.

İnsan yoğunluğu şu denli olan, kişilerin kombine halde yasevimliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve acil gidiş önlemi olarak Yangın Kapısı yararlanmaı kanunen şarka koşulmuşdolaşma. Yangın Baplarının en pıtrak kullanıldığı projeler Yangın Kapısı Fiyatları arasında;

Bütün aşamaların dürüst bir şekilde tamamlanması ile kontrolleri gerçekleştirecek olan itfaiyeden yapıcı ifade hileınması katkısızlanır.

Kapanma Mekanizması: Yangın kapısının kendiliğinden olarak kapanabilen bir mekanizmaya ehil olması gerekir. Bu düzenek, bapnın yangın yerinde hızlı bir şekilde kapanmasını katkısızlar. Kapanma mekanizması, kapının emniyetliğini ve etkinliğini pozitifrır.

Kurulum maliyetleri bile kurulumun muhtelitşıklığına ve eklenmiş yangına dayanıklı tesisat ve aksesuarlara duyulan ihtiyaca bağlamlı olarak değişmiş olur.

Adı yangın merdiveni olsa da baskın ve zelzele afetlerinde de en benzeyen merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın hayatını kurtardığında henüz kazançlı anlaşılacaktır.

Yapıların yangınlardan korunması üzerine yönetmelik gereği 2 tip yangın merdiveninin bünyelmasına mezuniyet verilmektedir.

Z Tipi Yangın Merdiveni; Z tipi, adını zikzak olarak modellenmesinden almaktadır. Süssüz şekilde, korkuluklu ve aynı uzunlukta basamaklara ehil olan bir konstrüksiyonsı vardır.

Yangın ve evgin durum anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. Panik Pas olarak da deyiş edilen bu kısım bazı modellerde uygun kapı koluna analog. 

Report this wiki page